Alexander Murvanidze
Александр Мурванидзе

Agent rutier, supărat pe Regulamentul


Рубрика: Блогъ -> Видосы -> Сосаети
Метки: | |
Просмотров: 7637

La data de 7 februarie un ofiţer al Poliţiei Rutiere şi-a parcat automobilul de serviciu pe trotuar, blocând rampa de acces şi parţial scara. Însă, după ce şi-a făcut cumpărăturile, imediat a sărit la volan şi a plecat. N-am înţeles ce a vrut Dumnealui să-mi spună, dar evident că s-a supărat pe camera mea şi (se pare că) pe întregul Regulament al circulaţiei Rutiere.

Din punct de vedere legal şoferul a încălcat art. 44 şi art. 68 p.3 (c) ale RCR. Legea e aspră, dar e Lege.

De pe o altă parte, NU pot spune că dânsul a comis ceva grav, obraznic, periculos. După ce aici a apărut Kebabul, zeci de automobile sunt parcate aici zi de zi: pe trotuar, pe carosabil, în glod. Bine că trotuarul în faţa localului e foarte lat, aşa că deocamdată ajunge spaţiu atât pentru maşini, cât şi pentru pietoni.

În video se vede un bus de culoare roşie, staţionând pe partea dreaptă a carosabilului. Cu toate că este parcat regulamentar, creează foarte multe incomodităţi pentru alţi participanţi la trafic. Şi rampa de acces a scării este aproape inutilă, o pot folosi doar biciclişti extremali.

Mai mult ca atât, m-a surprins modul, în care a procedat poliţistul când a observat că este filmat. Fără a vorbi aiurea, a urcat şi a plecat. Dacă toate autorităţile noastre ar corecta la fel de operativ greşelile lor (incomparabile cu acest fleac), am trăi noi acum într-o altă Moldova.

Ezitând între aceste puncte de vedere, legal şi cel omenesc, care deseori se opună reciproc, am hotărât să nu sesizez Poliţia Rutieră în privinţa acestui caz. Filmuleţul e publicat în Reţea, lumea să ştie, iar colegii acestui ofiţer să procedeze la discreţia lor.