Alexander Murvanidze
Александр Мурванидзе

Cine-i mai mitocan, autorităţi sau societatea?


Рубрика: Блогъ -> Видосы -> Сосаети
Метки: | | |
Просмотров: 5090


28 decembrie 2012, 11:36, mun. Chişinău, str. Armenească lângă Piaţa Centrală. Automobilul Poliţiei Rutiere, Dacia MAI 1103, parcat în mijlocul drumului, în limita acţiunii indicatorului 3.31, împiedicând ieşirea din parcare. Fără girofar sau avertizor activizat, fără şoferul la volan. Fără orice ruşine sau respect faţa de Legea, de imaginea autorităţii pe care o reprezintă sau faţa de alţi participanţi de trafic.


* * *

La sfârşitul filmuleţului se aude răgetul unui tânăr necunoscut, care s-a năpustit pe mine din cauza că îl filmez. El mergea într-un taxi lângă mine în calitate de pasager. S-a comportat foarte agresiv şi grosolan, de la început el răcnea din maşina, apoi a sărit şi s-a apropiat de mine foarte brusc şi groaznic, apoi la fel de brusc a urcat înapoi în taxiul. I-am explicat că nu l-am filmat, cu toate că nu e interzis, dar el nici nu a ascultat. Pe urmă mi-a arătat degetul mijlociu şi a scuipat în partea mea. Caroci, s-a prikalit din plin. Am fost atât de zăpăcit cu acest atac îndobitocit, încât aşa şi am rămas să stau pe gânduri. După cum vedeţi din imagini, el nici nu apare în faţa camerei, aşa că motivul acestui comportament inadecvat până acum rămâne o enigmă pentru mine.

Beneficiază de o ofertă exclusivă din partea societăţii civile din Republica Moldova! Ieşi cu camera în stradă şi primeşte un pumn în cap, o jignire proaspătă sau altceva la fel de minunat de la un străin trecător. Nici nu trebuie să-l filmezi, pur şi simplu scoate camera!

...E şocant. Zi de zi eu umblu prin oraş plin de dobitoci, debili mintali şi porci antropomorfici. Grosolănia şi măgăria sunt o tradiţie, născută cândva demult, cultivată de sistemul bolşevic şi promovată de toate guvernările Moldovei de la 1991 până azi... Se pare că societatea este grav bolnavă şi necesită un curs îndelungat de tratament înainte de a se strivi spre Europa civilizată. Mai avem o cale lungă de parcurs, tovarăşi!